woensdag 28 november 2012

#31 Mash-ups

Helaas, de link in onderstaande tekst werkt niet.
Kan dit nog aangepast worden?

Combinaties van verschillende datastromen worden mash-ups genoemd. Een bekend voorbeeld van een mash-up is de nachtwacht die via de technieken van Google Earth tot in detail bekeken kan worden.

Gelukkig had ik zelf de site snel gevonden.
Heel bijzonder om op deze manier de nachtwacht te bekijken. Nog meer respect voor de schilder. Wat een vakwerk!

De site www.rotterdam40-45.nl met o.a. de brandgrens. Inderdaad een goed voorbeeld van het toepassen van mash-ups. Heel geschikt educatieve toepassingen, óók binnen bibliotheekwerk.

www.historiekaart.nl geeft een foutmelding, nl. Historische kaarten zijn helaas niet meer opvraagbaar via deze site.
Om gebruik te maken van historische kaarten op de iPhone of iPod kunt u de applicatie iKadaster downloaden in de Appstore van Apple.
Er waren echter nog twee mogelijkheden, een ervan is www.watwaswaar.nl Aardige site, maar mijn inziens nog lang niet 'af' en enigszins onprofessioneel. Ben er wel een poosje op blijven hangen. Leuk om wat locaties in te toetsen en te bekijken, bijv. de postcode van onze mooie bibliotheek in Franeker.

Het spel 'Waar ter wereld' op picasa.google werkt verslavend. Ik ben maar gestopt, om de rest van dit ding af te maken....

Van het overzicht is mijn favoriete mash-up Loc.alize.us. Leuk om allerlei locaties in te tikken en foto's van all over the world te bekijken. Oók het bruggetje tussen parkeerterrein Leeuwarderweg en de bieb. Verder lijkt het een toegankelijke site voor iedereen om er een of meer - mooie - foto's op te zetten










Geen opmerkingen:

Een reactie posten