zaterdag 15 december 2012

#17 Ontdek je plekje, ontdek Google Maps en Street View

#17 Ontdek je plekje, ontdek Google Maps en Street View

Gevonden nieuws (28.06.2012) en nog niet verwerkt in de cursus Verdiepdingen:

Google Maps, een handige applicatie. Altijd een gedetailleerde kaart met streetview bij de hand, waar je ook bent. Als je internet hebt, tenminste. Vanaf nu hoeft dat niet meer. Je kunt vooraf kaarten downloaden in Google Maps zodat je deze de app in dat gebied ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Handig voor op vakantie of voor een stedentrip. Of voor een wandeling in een natuurgebied met slecht bereik. Ook kun je kaarten downloaden van een stad waar je vaak komt, zodat je niet meer gebruik hoeft te maken van mobiel internet wat veel energie en data verbruikt.
Zo zijn er genoeg redenen te verzinnen waarom deze nieuwe feature erg handig is.

Bij de ontdekoefening:

1.
Bij het sneupen in Google Maps en Streetview vond ik onderstaande informatie. Dit bracht mij op het idee om zoiets te gebruiken bij het verkopen van ons huis binnenkort, althans het trachten daartoe. Mogelijk is er gelegenheid bij de verkoopinformatie zoiets toe te voegen over de straat en overige omgeving.

http://www.startingbusiness.nl/kantoorruimte-blog/marketing/laat-je-bezoekers-de-omgeving-van-de-kantoorruimte-zien/

2.
In bibliotheekland zijn er genoeg toepassingen te bedenken. Om de locaties van de basisbibliotheken aan te geven, en niet te vergeten de Lytse Biebs en of locaties waar Bibliotheek op School te vinden zijn. Maar in een uitnodiging voor de kerstbijeenkomst kun je de locatie ook laten opnemen via deze toepassing. Maar eens zien of ik daar nog tijd voor kan vinden en dat maandag versturen als reminder voor de kerstbijeenkomst a.s. dinsdag....

Bonusoefening

Done. Zie bij 2










1 opmerking:

  1. Sabine, top idee. Direct op de één of andere manier inzetten, goede toevoeging om je huis sneller te verkopen, boor je weer een extra doelgroep aan misschien.
    Punt 2 was ook gelukt zag ik, in de uitnodiging voor de kerstbijeenkomst. Mooie kerstboom op bovenstaande foto trouwens. Waar heb je die vandaan geplukt... (bronvermelding?)?
    En v.w.b. je allereerste tip (de website verdiepdingen is idd niet up to date): erg handige toepassing, ik ga 'm deze zomer uitproberen!
    En dit was het dan: de Verdiepdingen zijn afgerond! Het certificaat volgt!
    Groet, Thea

    BeantwoordenVerwijderen